Knjige u krošnjama na Ribnjaku

Ribnjak bi se ovaj vikend mogao zvati Knjignjak. Čim se otvorio, mi smo znatiželjno provirili što se sve tamo može pronaći. Program je bogat, za svakog ponešto i već smo rezervirali nekoliko termina tijekom vikenda koji će nam biti posebno zanimljivi. A, ovako nam je bilo danas.

Koliko volimo knjige

Pričala sam nedavno o našim avanturama s čitanjem. Čitanje je neizostavan dio naše svakodnevice, a danas smo čitali na jednom neuobičajenom mjestu. I, danas im nismo čitali mi, pa je bilo uzbudljivo. Ne samo njima, već i nama, jer, uvijek si postavljamo isto pitanje, kako će to ispasti?

Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan

Odabrala sam nam za prvi posjet festivalu književnu radionicu i kviz za djecu. Preporučeni uzrast je 4+, a za mlađe ni nema predviđenih radionica pa smo se odlučile priključiti ovoj koja nam je najbliža po dobi.

Ali ima tu svega i za sve

Program je bogat i možete naći ponešto za svakoga, a mogu pretpostaviti da će, ipak, najposjećeniji biti buvljak knjiga. I mi se veselimo knjigama i buvljakanju, nadamo se da neće vremenska prognoza mnogima pomrsiti planove i naume.

Ispričali su priču, nacrtali, pojeli palačinku

Nemojte misliti da smo se samo spremili i došli na Ribnjak. Imali smo pregovore o obuvanju sandala, pa popustili na tenisicama, ali bez čarapa. Dobro je, došli smo.

Jelena Pervan i priča o Mjesecu

Bila je ovo jedna zanimljiva igra koja je potaknula maštu manjih i većih, a pričalo se o Mjesecu. Djeca imaju odgovor na svako pitanje, nema teških i pitanja na koja se ne može odgovoriti, samo ih pitajte, naći će odgovor. Zapravo, sve je nekako bilo lagano i spontano, malo se čitalo, malo pričalo i mnogo maštalo.

A, nakon čitanja, zadatak

Danas su morali nacrtati tri mjeseca, u bilo kojem obliku. Vendini su išli cik-cak, tri ravne linije i nekakva nakupina.

Najbolja palačinka na svijetu

Za kraj, svi su dobili palačinku, a, pogađate, ova je bila bolja od bilo koje moje. I, pojedena brzinom munje.

Moja večer

Ako me pitate, ja sam večeras morala peći iste takve palačinke, kao teta i Vendi je iskreno rekla: “Tetine su bile bolje.”

A, ako imate priliku

Idite, sutra i prekosutra pronađite knjige u krošnjama Ribnjaka.

Pssst, pročitajte više o Kući od priča Jelene Pervan. 🙂

knjige u krošnjama