Doček za najmlađe

Ako ste u kategoriji roditelja s malom djecom, Novu godinu ćete dočekati na kauču. U nekoj prosječnoj varijanti. Ako ste kao ja, spavat ćete jer vas ionako ništa ne može probuditi, a realnost je takva da ćete prvog već u sedam biti na nogama. Ipak, ako ste se osigurali na vrijeme i idete nekamo na doček bez djece, to je odlična odluka i želim vam lijep provod!

Doček kad vi to želite

Ipak, to ne znači da s djecom ne možete čekati Novu godinu. U kojoj god kategoriji u prethodnom odlomku bili. Da budem iskrena, mi smo već odradili naš doček, zato ćemo ovaj vikend imati malo lakši tempo. Doček može biti već danas popodne, navečer ili sutra ujutro.

Naši planovi

Budući da vlada epidemija virusnih i respiratornih bolesti, odlučili smo idući tjedan uzeti odmor od vrtića i napraviti praznike kod bake. Zato nam organizirani dočeci za djecu nisu opcija, ali ponuda je dobra, barem što se Zagreba tiče i ako se odlučite za tu opciju, neće vam biti jednostavno odlučiti.

Detalji i pozitivan stav

Osim par sitnica koji će doček učiniti pravim dočekom, potrebna je dobra volja, pozitivan stav i prihvaćanje činjenice da je njihova percepcija dočeka drukčija od vaše. I, imajte na umu da vas nakon dočeka, trajao on deset minuta ili dva sata, čeka čišćenje kao da je bio dobar tulum.

1. Konfeti

Razlog zašto ćete držati metlu neko vrijeme nakon dočeka u ruci. Ili usisavač. I, nalazit ćete ih još danima po sobi i stanu. Ali, kad vidite veselje zbog ispucavanja konfeta, neće vam biti krivo što ste napravili kaos. Mi smo ispucali konfete i onda smo radili “snježne anđele”. Kako sam ja skupljala konfete na hrpu, tako su ih one rasipale i tako je zabava potrajala nekoliko sati. Mi smo najpovoljnije opcije našli u TEDi-ju, manje, veće, kuglice, zvjezdice, ovakve i onakve. Osim toga, tamo je program dodataka za novogodišnji doček velik pa, ako se opremate, nećete pogriješiti odete li u TEDi.

2. Glazba

Pogađate, vrtili smo dva sata dvije i pol pjesme. I osjećam lagane iskrice u uhu svaki put kad ih čujem. Ipak, uvijek me iznova fascinira veselje koje ispuni atmosferu kad pjesma krene iznova.

3. Svjetlosni efekti

Ove smo se godine pripremili za doček bolje nego li ikada. Kupili smo u Lidlu LED party svjetlo. Vendi se odmah sjetila kako smo u hotelu Lišanj išli u disco i plesali. Taj video i dalje je jako gledan na Instagramu.

4. Igranje

Ne zaboravite da su takva druženja kad smo mi veliki u pitanju popraćena aktivnostima koje preferira društvo u kojem se nalazite. Neki sjede i pričaju, drugi gledaju televiziju, treći igraju društvene igre, četvrti imaju već neku četvrtu zabavu. Uglavnom, u ovom ćete se slučaju morati prilagoditi. Mato je, recimo sjedio i strpljivo čekao da ga počešljaju i stave mu konfete na kosu, ja sam mijesila plastelin, a na kraju smo se izmjenjivali u izvođenju koluta naprijed.

5. Grickalice

Nema tko od ovakve zabave nije ogladnio. Ovo vam je prilika da napravite nešto drukčije ili servirate nešto posebno i nesvakidašnje. U svakom slučaju, preporučujemo vam da “doček” napravite nakon većeg obroka, doručka, ručka ili večere – zato što grickalice brzo postanu jako poželjne i zauzmu mjesto glavnom obroku pa si u trenu poremetite cjelodnevnu shemu.

6. Šampanjac

Iskreno, isprobala sam puno dječjih šampanjaca u životu. I, ono što mogu reći onaj jedan jedini koji smo pili kao djeca, Robby buble, za svaku je preporuku. Sve ostalo što sam probala, najčešće nisam ni popila. Jer, nije bilo pitko. Mnoga djeca čak ni ne vole šampanjce pa i nije bitno koji uzmete, već trenutak otvaranja šampanjca, a to možete i s najjeftinijim. Ali, čarolija je piti iz čaša za šampanjac. Njih smo, također, u plastičnoj (višekratnoj) verziji našli u TEDi-ju.

Mi smo našu 2023-u dočekali

Želimo vam uspješnu novu godinu, ispunjenu lijepim trenucima, sa što manje šmrcavih noseva i što više doživljaja i novih iskustava. Neka vam 2023. bude godina u kojoj ćete rasti i razvijati se s vašim malim ljudima. Brišite suze, grlite i ljubite, volite i mazite, pokušajte razumjeti, duboko udahnite, ostanite smireni, shvatite i ostanite mirni, bit će lakše neki drugi put!

2023