Cirkus za sve uzraste

Izvele smo se s Vendinom vrtićkom prijateljicom u cirkus. Znate, kad sam bila malo veća od Vendi, željela sam raditi u cirkusu. I, zapravo, kad si malo bolje razmislim, danas imam istu želju za idući život. Hodati po trapezu, raditi akrobacije i stajati tigru na leđima s jednom nogom iza glave, dok on trči u krug po areni. U Zagrebu se održava CrikoBalkana, festival suvremenog cirkusa i to već deseti put. Prostor Pogona pretvorio se u pravi cirkuski spektakl sa cirkuskim šatorom kao iz filmova. Svakodnevno se održavaju predstave i za svakoga ima ponešto. Za neke se predstave plaćaju ulaznice, druge su na donacije, a detaljan program je ovdje.

Rauxa Cia

Odabrale smo predstavu cirkuske grupe Rauxa. I, da mogu, išla bih ponovno gledati predstavu. Nešto originalno i drukčije, a opet jednostavno i efektno. U priči je čovječuljak od najlona čija je glava balon napunjen helijem s njim plešu, kreću se i manipuliraju. Na kraju, kad on “umre” pospu ga konfetima. Provlače se kroz predstavu različite emocije, što još Vendi ne razumije. I, u trenutku kad su ga pokopali konfetima, ona je bila oduševljena. Uzviknula je: “Vauuuu kako lijepo!” Publika se počela smijati, a jedna malo veća mudra glavica se nadovezala: “A, to ti baš i nije lijepo!”

Galadriel oduševljena

Najviše me brinulo kako će Galadriel jer je njen umor bio na vrhuncu i prije početka predstave. Još, što me smeta, početak je kasnio skoro pola sata. Ali, kad smo ušli u šator, sve smo zaboravili. I kašnjenje i umor. Galadriel je čitavih četrdeset minuta neumorno pratila i oduševljeno pljeskala svakom komadu koji su izveli, a Vendi je u solo dijelovima zabrinuto pitala za onoga koga trenutno nije bilo na pozornici. “A di je siček?” “A di je teta?”

Dobar provod i nakon predstave

Iako smo prošle sva vremena za uspavljivanje i spavanje, odlučile smo još malo ostati. Njih tri su se zabavljale. Galadriel u nekom svom điru, frendice iz vrtića u svom. DJ je puštao glazbu, a one su plesale i zabavljale se između ljudi. I, zapravo, tih pola sata druženja nam je pomoglo da se probave svi doživljalji s predstave. U autu su pojele sve krekere koje smo ponijele za svaki slučaj, a Vendi me pitala: “Hoćemo sutra ići opet?”

Jutros su se još slagali dojmovi

Kad smo se probudili, tražila nas je da joj napušemo balon pa da može plesati kao “siček i teta”.  Inače, Rauxa cia gostuje s ovom predstavom u Splitu na Festivalu neobičnih obitelji, pa ako ste u blizini, preporučam vam da ne propustite ovu priliku!