Mihaela

Tko je, mama, autorica bloga No Drama Mama?

Ovaj je blog nastao, stvarao se i razvijao kako je i nastala moja velika životna uloga majke. Dolaskom novoga života na ovaj svijet tek postajete roditelji, ljudi koji nisu ni svjesni što ta životna uloga nosi. No, uloga roditelja nosi sa sobom novi osobni rast i razvoj. Često je ta uloga čista improvizacija, nerijetko se planovi u hodu prilagođavaju željama i mogućnostima malenih nogu i ruku koje žele oponašati nas velike, pratiti naš korak i dosegnuti visoko i još više.

Najveći uzor

Kad spoznate da ste vi djetetu najveći uzor, da ste vi oni koje će oponašati i željeti biti poput vas, shvatite o kako je odgovornoj ulozi riječ. Zato, moja je misija biti najbolja verzija sebe, kako bih to prenijela na njih. Moja je vizija prenijeti im ljubav prema istraživanju svijeta, ljubav prema umjetnosti i putovanjima. 

Kako je sve počelo

Počeci ovog bloga zatočeni su u izolaciji pandemije i istraživanju Montessori pristupa odgoju. No, s vremenom sam spoznala kako je mnoštvo priručnika i izvora dostupno koji će vam prenijeti ideje za primjenu Montessori pristupa kod kuće pa sam krenula u drugom smjeru. 

Danas kad su djevojčice dovoljno velike

Najteže razdoblje bilo mi je kad se u našem životu pojavila naša druga djevojčica. Njena prva godina života bila mi je najzahtjevnija. Dvogodišnjakinja koja je spremna osvojiti svijet, dojenče i roditelji koji hvataju konce svih životnih izazova.

Dvogodišnjakinja i četverogodišnjakinja

No, vrijeme je proletjelo i danas proživljavamo prave avanture s našim djevojčicama. Njih dvije obožavaju izlete i iznova se raduju novim avanturama, vesele se novim izložbama i kazališnim predstavama. Na njih nastojimo prenijeti sve ljepote koje nam život nudi, otvoriti im oči i ukazati na doživljaje koje mogu osjetiti svojim osjetilima.

Dobrodošli u svijet u kojem plešemo, pjevamo, istražujemo i svakodnevno tražimo razlog za zahvalnost!