Odmor s četiri zvjezdice – Valamar, Falkensteiner i Amarin

Odradili smo veliki projekt ove godine i dobro upoznali poznate obiteljske hotele i njihove maskote – Maro, Falky ili Marin – tko je njima bio naj?

Htjeli smo provjeriti što se krije iza četiri zvjezdice

Prije svega, imajte na umu kako smo neke hotele i njihove igraonice posjetili u posezoni i predsezoni, a neke u jeku sezone pa je i to utjecalo na cjelokupni dojam i naše iskustvo boravka. No, u ovoj ćemo se objavi držati ponajviše onoga kako su one doživjele boravak u igraonicama hotela.

Krenut ćemo od najmanje zadovoljavajućeg

Završit ćemo s onom igraonicom u kojoj smo se svi proveli fantastično. A započinjemo s onom u koju se vjerujem, nećemo više vratiti.

Prva je igraonica hotela Lišanj u Novom Vinodolskom

Oni nemaju maskotu pa ih i nisam navela u naslovu. U ovoj je igraonici Vendi uoči svog trećeg rođendana ostala neizmjerno tužna jer je animatorice nisu pustile u dio koji je za djecu od tri godine na više. Bila je predsezona, djece je bilo vrlo malo i mi smo bili spremni ostati s njom dok istražuje sadržaje. No, animatorica je rekla kako nema tri godine i zato ne može ući. Nekoliko minuta nakon nas bez riječi je ušetala mama s djetetom koje je tek prohodalo. Ništa joj nisu rekle. Za to vrijeme, Vendi je bila osuđena na kutak namijenjen bebama i s čežnjom gledala kako se veća djeca igraju u onoj 3+ igraonici.

Nije prilagođen djeci dovoljno

No, u hotelu Lišanj im se jako svidio bazen s lopticama u kojem su provele većinu vremena, kao i disko koji je bio jedan od najboljih mini diskača u kojima su bile. S druge strane, veliki minus hotela Lišanj je manjak hranilica u restoranu, velika gužva i osuđenost na čekanje kad je hotel popunjen. Na kraju, smatramo da u hotelu koji se opisuje kao obiteljski ne može pola sata prije kraja ručka ponestati piletine i više je ne biti do kraja ručka. Također, soba nije prilagođena djeci, kao ni unutarnji bazen. Igralište ispod hotela je uredno i lijepo, sprave očuvane i kvalitetne. 

Falkensteinerov Falky u Funimation Boriku

To je hotel s četiri zvjezdice koji ima poseban animacijski program za djecu tijekom cijele sezone. Igraonica je poprilično zastarjela i nije bogato opremljena. Ono što je nas oduševilo, bar je odmah kraj igraonice, tako da smo ih mi gledali s terase dok su se one zabavljale u igraonici. Iako malo zastarjelo, sve je uredno i čisto. Službeno piše da je igraonica od tri godine, ali bez problema uđu i najmanji u pratnji roditelja i istražuju svijet zabave. Općenito, hotel je neobično uređen, kao da je stihijski sređivan i neki sadržaji uopće ne pripadaju hotelu.

All inclusive

Veliki plus ovog hotela je što je ponuda all inclusive pa osim tri obroka, između možete nešto prigristi ili popiti u baru na bazenu. To vas riješi velikog pitanja što ćemo između obroka, kad požele nešto pojesti. Animatori su dragi, no mini disco navečer je blagi raspad sistema, animatori vrte glazbu koja njima odgovara, zvučnik prekida, velika djeca rade kaos i nitko im ništa ne govori.

Lijepa soba

Naša je soba, iako u starom dijelu hotela, bila novouređena, čista, prostrana s posebnom dječjom sobom u kojoj je krevet na kat i što je njih dvije posebno oduševilo. Također, u sobi je stepenica za kupaonicu i toalet je nizak, tako da su ga one bez problema koristile samostalno. Bazen je bio odličan, topli unutarnji bazen i vanjski s velikim toboganom, ali ledenom vodom. Ako pitate Galadriel, to uopće nije problem. Ona se s nama spustila “puuuuno, puuuuno puta i još” i da se nas dvoje nismo smrzli, spuštala bi se još toliko.

A gdje je odletio Falky?

Nažalost, nisu upoznale Falkyja jer, pretpostavljamo, animatori oblače kostim samo u sezoni. Prošli je tjedan popunjenost hotela bila velika, ali nije bilo dovoljno djece pa Falkyja nije bilo. Njih je to dosta razočaralo jer su navikle na Maru i Marina koji su se redovito pojavljivali tijekom dana u hotelu, odnosno, igraonici. Vanjsko je igralište u posezoni zatvoreno, prljavo i sprave su blago neodržavane i treba im osvježenje.

Amarinov Marin

Amarin je bio naša prva stanica u ovom projektu i dvaput smo mu se vratili. Jednostavno, Amarin ima nešto što drugi nemaju, a njima dvjema je to najveća sreća tijekom odmora. Maskota Marin – kako ga od milja zovemo Zeleni, pojavljuje se na doručku, ručku i večeri i po tome smo tempirali odlaske na obroke. A da ne kažemo kako smo pojeli koju žlicu više jer smo rekli da Zeleni sve broji. Uglavnom, maskota prođe restoranom, izgrli se s djecom i daje petice i baš je taj svaki dolazak posebna radost. U Amarinu nema predsezone, posezone i sezone – uvijek su opseg i kvaliteta programa jednako bogati.

Najbolja kuhinja

U Amarinu je hrana, definitivno, najbolja, izbor najveći i ponuda jako kvalitetna. Također, u restoranu ne manjka hranilica, a nećete ostati gladni ni ako dođete pred kraj radnog vremena restorana. U Amarinu su igraonice odvojene po dobi i tu su Vendi i Galadriel išle svaka u svoju igraonicu. No, budući da je igralište oko hotela jako veliko, bogato i lijepo uređeno, više smo vremena proveli vani, nego li u igraonici. Također, još im je zanimljivija od igraonica bila mreža u predvorju hotela na kojoj se može penjati i provlačiti. Sobe su lijepo uređene, prostrane i u potpunosti prilagođene djeci.

Bazen za velike i male

Također, zatvoreni je bazen opremljen toboganima i prilagođen je djeci i ovo je jedan od bazena u kojem smo proveli najviše vremena tijekom boravka u hotelu. Također, u disku im je bilo zabavno, kao i na jutarnjoj yogi. Osim toga, igraonice u kojoj rade animatori organizirane su tako da djecu možete ostaviti same s animatorima, a po potrebi vas oni nazovu da dođete po dijete. Uglavnom, uspjeli smo popiti kavu u miru.

Maro – prijatelj je pravi!

Igraonica u dubrovačkom Valamaru novootvorena je i namijenjena je za sve Valamarove hotele na Babinom kuku. Bili smo tamo u srcu sezone i moramo priznati kako je prava šteta što svi hoteli nisu otvoreni tijekom cijele godine. Ova je igraonica neusporediva sa svim ostalima. S razlogom se zove Maro World. Jer, kad jednom uđete u ovaj svijet, do kraja odmora izaći ćete samo zbog odlaska na ručak ili spavanje. Barem je tako bilo kod nas. Dakle, nismo vidjeli ni more, čak ni bazen pa ga nećemo ocjenjivati. Sve što smo vidjeli je igraonica. Dva kata neprekidne zabave, za najmanje, malo veće i nas velike. Trampolini, tobogan s lopticama i igraonica u kojoj djeca mogu ostati sama s animatorima.

Mi bismo na kavu!

Jedino nam je nedostajalo što u tom trenutku nismo mogli u blizini popiti kavu dok se one igraju već smo fizički trebali otići do hotela i tamo piti kavu što nam nije prihvatljiva opcija. Maskota Maro dolazi jednom tijekom dana u igraonicu na sladoled i druženje – minus je što po rasporedu to traje sat vremena, a u stvarnosti Maro “proleti” kroz igraonicu, zadrži se kratko i ode. Također, djeca mogu crtati i bojati, slagati kockice, igrati društvene igre, biti kreativni na didaktičkom zidu.

Igraonica 3+

Iako je igraonica za manju djecu predviđena za djecu od tri godine, bez problema mogu ostati i mlađa djeca, uz pratnju roditelja ili mogu i sami s animatorima pa vas nazovu kad dijete više ne želi biti bez vas. Njih su se dvije baš lijepo zabavljale bez nas. Sve je lijepo isplanirano i uređeno sa smislom. Mi smo, kao i one, bili oduševljeni. Vendi je ujutro ustala i nije stala dok nije pala s nogu navečer. S druge strane Galadriel je treći dan rekla iza ručka da želi ići spavati jer jednostavno više nije mogla držati glavu.

Smještaj i ostalo

Bili smo smješteni u hotelu Sunny Club Dubrovnik – iako je hotel s tri zvjezdice, izabrali smo ga jer je opcija doručka i ranog ručka te večera bila najbolja za nas, tako da ne moramo razmišljati o hrani dok smo na odmoru. Sunny Club Dubrovnik nema unutarnji bazen, no vanjski bazeni su odlični – jedan plići  s toboganima, drugi za plivače. Marov mini disco posebna je dimenzija.

Briga o osoblju 5+

Valamar, rekla bih, najviše vodi računa o animatorima. Vidi se da su svi prošli edukaciju i svi sve znaju raditi. Također, animatori znaju koreografije i sve je odlično organizirano. Osim toga, Maro se pojavljuje na kraju svakog disco programa i pleše se na poznatu Maro himnu. Ako njih pitate, Maro je najbolji i ako mogu birati – idemo opet k Mari!