Mjesta za potrošiti popodne

Ne znam kako je vama, ali mene uvijek petkom uhvati planiranje i ideje za obilazak novih mjesta samo se nižu. Subotom shvatim da od polovice planova moram odustati i onda me u nedjelju oko podne uhvati panika jer ne znam kako ćemo provesti popodne. Zato, neka vam ove dvije opcije ostanu za nedjeljno popodne kad trebate probaviti ručak, protegnuti noge i na sat, dva zaboraviti da je sutradan ponedjeljak.

Muzej iluzija

Nedavno smo posjetili Muzej iluzija i oduševili se. Neki prvi put, ja drugi. Bila sam davno, kad se otvorio pa mi je dobro došlo osvježenje. Posjet Muzeju iluzija ostavite za neko kišno ili oblačno popodne. Ili, jednostavno, posjetite ga kad se nalazite u centru grada, šećete Ilicom i treba vam malo zabave, kako za um, tako i za tijelo.

Zabava za male i velike

Zapravo, predložila bih vam da razmišljate o posjetu Muzeju iluzija u nekom terminu kad nije gužva. Razlog je – da se možete fotkati u miru. Ima sadržaja i za veće i za manje, iako, što su djeca veća, to će im sadržaj biti zanimljiviji. Osim toga, kad nije gužva, možete u miru sjesti i posvetiti se nekim iluzijama koje se nalaze na stolu pred vama, pokušati riješiti slagalice i u miru pročitati objašnjenja.

Besplatne grickalice

Nas dvoje velikih smo kao djeca, razveselili smo se pikantnim krekerima s kojima se možete poslužiti kod ulaza. Ne znam je li tako uvijek ili je bila riječ o nekoj iznimci. Uglavnom, nas smo se dvoje sladili ili slanili, kako god želite i zabavljali dok su njih dvije svako malo bile u funkciji photo-bomba. Ekskjuzmi, evo, sad će se one maknuti, samo da vam pokvare fotku.

Ovisno, kakve su vam želje

Ako se želite u miru fotografirati, definitivno, idite kad je manja gužva, radnim danom, prije podne i sl. Mi smo odlučili provesti vrijeme u zabavi pa nas nije morilo što se ne možemo fotkati previše. Ipak, uspjeli smo odraditi i koju fotku.

Njih dvije

Zabava je bila na nivou čitavo vrijeme. Imajte na umu da je muzej u staroj zgradi u Ilici i penjete se na kat i postav je na dva kata. Najviše me, zapravo, opterećivala činjenica da su odmah kod eksponata na drugom katu strme stepenice. Tako da, morali smo paziti da Galadriel ni u jednom trenutku ne ispustimo iz vida. To me, zapravo, najviše opterećivalo tijekom boravka. Jer, ona je bila oduševljena i trčkarala je od do, nezaustavljivo.

U sobi ogledala

Najviše nas je zabavila soba s ogledalima. Tu smo se glupirali punih deset minuta. Realno, koliko nas može biti previše nas? Ili koliko nas je dovoljno nas? Na katu je zabava još bolja. Anti-gravity sobu sam zapamtila i prvi put jer mi je bilo muka u njoj. Pogađate, i sad je bilo isto.

Utisnite se

Vrijeme je postalo nebitno kad smo u prizemlju došli do zida u koji se možete utisnuti. Čini mi se da je to djeci najzanimljivije. Njih dvije su išle s jedne strane na drugu i zabavljale se u potpunosti nas ignorirajući.

Nagovaranje na odlazak

Naravno, na kraju smo ih morali nagovarati da krenemo. S krekerima ih nismo pridobili jer su im bili preljuti, ali imali smo drugog asa u rukavu. Ili u slastičarnici, kako god želite reći.

Botanički vrt

Iskoristite lijepe jesenske dane za boravak na otvorenom. Nekada, nije potrebno pobjeći iz grada da biste imali mir. Iako Maksimi, vikendom je pun, pa nekada potreban mir, u Maksimiru to sigurno nije. Zato, naša je mirna opcija Botanički. Upad u Botanički vrt naplaćuje se 10-ak kuna. Botanički je vrt pravo mjesto za odmor, predah i bijeg iz stvarnosti. Kad vam je dosta parkića i treba vam nešto drukčije, naša je preporuka Botanički. Trčkaranje po stazicama, lišće, cvijeće, zelenilo. Ne znam što nam je draže, biti tamo u proljeće ili jesen.