Torba za mamu

S dvoje male djece, svaki je manji izlazak iz kuće kao dvodnevni izlet i kad idete vi, ide i velika torba. Naravno, ako ste odgovorna mama. Ako ste kao ja, onda uzmete samo novčanik i ključeve, jer, vraćate se za čas ili idete samo do točke xy i brzo se vratite pa vam neće trebati. Vama, koje se tek spremate postati majke, moram odmah razbiti snove. Izlazak iz kuće bez velike torbetine nije pametna odluka. Ono što nemate, sigurno će vam trebati.

Problem je u vašem otporu

Naravno, nije baš uvijek tako, ali previše se puta dogodi da vam treba baš ono što ste mislili da ovaj put nećete trebati. I onda shvatite, nije problem u djeci, ni u sudbini, ni u petku trinaestom, već u vama koje pružate otpor spakirati sve što vam u svakom slučaju treba za svaki slučaj.

Poklopi se pa počneš voditi računa o torbi

Moram priznati, nakon nekoliko situacija, malo sam se skockala, iako, dogodi mi se i dalje da odem van i shvatim kako nemam maramice.

Sve za veliku nuždu

Podloga za presvlačenje, tetra pelena, maramice, pelene (ne jedna nego tri) i krema.

Torba glavu čuva

U prvoj sam verziji samo otišla po Vendi u vrtić i Galadrielu povela sa sobom. Odmah ćemo se vratiti. Naravno da se nismo odmah vratile. Ostale smo u parkiću i G se u roku odmah odlučila pokakati baš tamo. Ništa strašno, doma smo za nekoliko minuta, pomislila sam. I odlučila sam je prebaciti iz ruke u ruku dok sam uzimala udah ne bih li V. rekla kako ćemo za čas krenuti doma. Pogledala sam podlakticu koja je bila hladna i mokra od znoja… Čekaj, znoj nije žut. Okrenula sam je na trbuh a njen bodi i tajice bile su žute kao i moja podlaktica.

Rezervna odjeća

I u drugoj je verziji u pitanju kakanje u parkiću. Bilo je to neko mokro subotnje jutro. Tek smo stigle i G. se pokakala. Ok, nije problem. Imam sve, samo mi nedostaje podloga za presvlačenje. I sad, gdje da je polegnem? Jedina je opcija sebi u krilo. Naravno, tako je i bilo. Presvukla sam je u svom krilu, brzopotezno dok mi je voda prolazila kroz hlače i postajalo mi je sve hladnije. I, zapravo, ne treba vam rezervna odjeća samo za djecu, nego i za vas. Jer, možda nećete sjesti na mokru klupu, kao ja, ali velika je vjerojatnost da će vaše rame biti maramica za nos ili, u najboljem slučaju, rame za bljuckanje.

MARAMICE

Ovo pišem velikim slovima. Jer, maramice nikada ne nosim. Nemam ništa protiv maramica, jednostavno, zaboravim ih. One obične maramice, paketić ili dva. Pišem to velikim slovima jer nam uvijek trebaju i ja ih nikad nemam. I, jednom, hodamo Maksimirom, Vendi se namazala sladoledom od do, Mato se zaprljao hendlajući nju, a ni ja nisam bolje prošla. I izvali on: “Opet ih nemaš. Ako ih nemaš, sutra idem predati papire za razvod.” A ja, sva ponosna, sjetim se da ih imam. I vadim, ravno jednu maramicu iz torbe. Toliko mi je ostalo jer sam zaboravila da sam veći dio paketića potrošila jučer kad sam kihala kao navijena u parkiću ispod lijeske. Ali, bila sam poštena pa sam prepolovila tu jednu maramicu između njih dvoje i pravila se do doma da moje ruke nisu prljave.

Mamina je torba jedna rupa bez dna

I, treba još štošta, pomalo, za svaki slučaj i u svakom slučaju, i ono što ne treba, trebat će. I ono što mislite da su zaboravili, poput igračke s kojom se nisu danima igrali, sjetit će se tamo negdje, na pola puta. Pa vidite koliko vam se isplati vraćati po zaboravljeno. I, divim se svakoj od vas koja ima baš ono što nekome zatreba ili što njoj samoj zatreba. Ja ću, nadam se, sutra ponijeti maramice sa sobom. A ostalo? Mislim da sam spakirala.

I da, naravno, otkako sam spakirala sve rezervno, nijednom se nismo trebale presvlačiti izvan kuće

P.S.

Ako kupujete torbu za mama-lajf, kupite torbu za mame ili torbu s 23447 pretinaca. Jer, vjerujte meni, ruksak s jednim pretincem najgora je opcija koju jedna mama može imati.

Nema idealnog rješenja

I ne pitajte me koja je najbolja torba za mame, jer takvu nemam. Ja i dalje volim tražiti, baš ono što sad hitno trebam na dnu mog ruksaka s jednim pretincem.

Ako pakirate torbu za rodilište, obvezno pročitajte ovo.