Igračke i dodaci bez kojih ne idemo na plažu

Ja sam ona nemajka koja na plažu ide s jednom torbicom i ne nosi nikakve napuhance, luftiće, ovakve i onakve dodatke. Zašto? Pa, zato što ljetovanje s djecom samo po sebi nije odmor, ali ipak nam ga nastojim maksimalno olakšati. Vrlo smo brzo shvatili da je tek nekoliko sitnica dovoljno za zabavu. Ako je plaža šljunčana, trebaju nam dobre sandale, iako više preferiramo biti bosi. Ako je plaža pješčana, treba dobra kantica i nekoliko dodataka.

Kantica i lopatica

Ovo je jedan od ulova godine. Nakon što su nam napukle dvije plastične kantice, shvatila sam da treća plastična nije opcija. Pretražujući prostranstva AliExpressa, našla sam odličnu i povoljnu alternativu. Bez ove kantice ne smijemo na plažu, uz nju dolazi vrlo kvalitetna i čvrsta lopatica te šest mekih modlica. Prednost je što nema oštrih rubova i ne može puknuti. 

I još malo zabave

Igračke otvorenog tipa poput ovih brodića ili čašica različitih veličina su uvijek dobra opcija jer nude beskonačne mogućnosti igranja u plićaku ili pijesku. Nama je toranj od čašica uvijek u torbi za plažu i u njih se skupljaju kamenčići ili šljunak. Ili nam služe kao pomagalo za izgradnju kule od pijeska, a zadnji smo put napravili i čajanku.

Sandale koje podsjećaju na djetinjstvo 

Tko nije imao ovakve sandale kad je bio mali? Sjećam se da su mene uvijek žuljale i bile oštre, ali služile su svrsi. Ove su od silikona i jako su mekane i udobne. Kad smo na moru, ne izuvaju ih.

Šeširić glavu čuva 

Nikamo bez šešira. Ali, kako uz more zna biti vjetrovito, tako i šeširi lete. Ovakvi su odlični jer su perivi, smočivi i mogu se osigurati da ne odlete s glavom.

Pojas za prve susrete s morem ili vodom 😉

Kad smo odlazili na plivanje, koristili smo poznati Swimtrainer. Ovo je njegova povoljnija varijanta i jako je dobra, postoji u više veličina te je jednostavna za korištenje. Prednost ovakvih pojasa je to što je dijete od početka u prirodnom položaju za plivanje.