Kad su svi stručniji od tebe

Sigurna sam da ste, kad, tad, u prvim mjesecima života svog djeteta dobili “stručni” savjet da dijete ne treba vježbati, da je boravak na tvrdoj podlozi poput poda nepotreban, da su one ležaljke i nunalice sve što vam treba. Vjerujem da su vam rekli i da je ok posjedati dijete dok se još samo ne može posjesti.

Pa, ja se s time ne slažem. Dapače, mislim da je sve to vrlo krivo i da ovakve savjete ne trebate slušati. Ako ne vjerujete meni, u nastavku ću spomenuti mame i stručnjakinje koje su potpuno kompetentne kad govore o ovoj tematici.

Psst!

U današnjoj objavi imam poklon za jedno dijete, a dobitnika ću odabrati metodom slučajnog odabira. Ako vas zanima o čemu se radi, pročitajte objavu do kraja. 🙂

Igra s bebom

Galadriel od prvih dana vrijeme provodi na podu, odnosno na strunjači. U prvim je tjednima vježbala osjetilo vida promatranjem mobila koji su se okretali iznad glave, a više o mobilima možete pročitati ovdje.

Sada, s tri mjeseca, vrijeme budnosti isto provodi na podu, no igra je dinamičnija i uključuje igračke poput slikovnica i zvečke te spravu za vježbanje, balance board. Da bi se bebi omogućio pravilan motorički razvoj, odnosno, da biste ih potaknuli na razvoj vještina, možete im kroz igru omogućiti svladavanje novih koraka u razvoju. Mnogo o ovome govore dvije mame koje rado pratim na Instagramu.

Mame – stručnjaci

Njihovi su profili ispunjeni zanimljivim i kvalitetenim sadržajem, a ako vas zanima stručno mišljenje, možete se pridružiti njihovim radionicama ili potražiti njihov savjet.

Naša igra kod kuće

U nastavku je kratki (ubrzani) video naše dvadeset minutne igre. U igri s Galadriel koristim zvečku, grickalicu za zube, knjigu, abakus i balance board. Ovaj sam nabavila na Etsyju, povoljniji je od originalnog Wobble boarda. Pripazite, postoji u dvije veličine i ovaj koji mi imamo je manji. Za djecu stariju od tri godine preporučila bih vam veći. Riječ je o univerzalnoj igrački koja može biti ležaljka, sprava za vježbanje, ljuljačka, tobogan, most i još mnogo toga što dječja mašta zamisli.

KNJIGA BOJA I ZVEČKA

G I V E A W A Y

No Drama Mama poklanja knjigu!

Školska knjiga u ponudi ima nove interaktivne slikovnice: “Učimo boje”, “Učimo životinje” i “Učimo brojeve”.

Danas nagrađujem jednog pretptlatnika knjigom Učimo boje!

Darivanje obuhvaća sve zemlje EU, Bosnu, Srbiju i Crnu Goru. A sve što trebate je, pretplatiti se na naše novosti. Sretnog dobitnika ili dobitnicu izvući ćemo metodom slučajnog odabira idući ponedjeljak, a dobitnika objaviti u utorak 13.7.

Pretplati se na No Drama Mama

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from No drama mama:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.