Hotel za obitelj

Ovog smo puta, drugi* spring break odlučili provesti u Novom Vinodolskom u family hotelu Lišanj. Lišanj je stari hotel, preuređen i pretvoren u obiteljski hotel. On nam je prvi put bio jedna od opcija za odmor. I, on je, definitivno, hotel u koji tako skoro više nećemo doći. Ako vam se ne čita ostatak teksta, jednostavno, ovaj obiteljski hotel nije prilagođen maloj djeci i nema dovoljno sadržaja da bi nas ponovno provukao na koji dan odmora. Osobito ne u periodu kad nam plaža nije opcija.

*Prvi spring break proveli smo u Rovinju, u Amarinu.

Raj loptica

Obje su bile oduševljene bazenom s lopticama. Ljubav na prvi pogled strateški je postavljena kod ulaza. Velika mreža s lopticama postavljena je preko puta recepcije. I ja još nisam ni ušla u hotel, a Vendi i Galadriel su već bile među lopticama. Malo dalje, na putu prema liftu koji vodi do sobe veliki je kutak s lopticama. Ako je ono bio raj, ovo je još nešto malo više od raja. I, vjerojatno, da njih pitamo, ništa im više i ne treba. Od ukupnog vremena provedenog izvan sobe, sigurno je 30 % otpalo na loptice. Srećom, nije gužva u hotelu. Uopće ne mogu zamisliti kako to izgleda kad su kapaciteti popunjeni i kad svi navale na loptice.

Neobično radno vrijeme sadržaja

Nedostajala mi je spontanost i opuštenost jer smo stalno razmišljali radi li igraonica, radi li bazen, hoćemo li stići ili smo krenuli prerano. Nažalost, tu se vidi manjak osoblja, ali, možda je tako jer još nije prava sezona. Ipak, i igraonice i game room i karting imaju ograničeno radno vrijeme. Igraonica radi dvokratno, ostalo radi u popodnevnim satima pa unaprijed morate planirati, ako mislite koristiti hotelske sadržaje.

Igraonica za 3+

Igraonica je lijepa i velika, ali pravilo je takvo da smiju u njoj biti samo djeca starija od tri godine.Oni nemaju opciju da i manja djeca ostanu s animatoricama jer su tamo samo njih dvije na svu djecu. Dakle, mi smo bili dva tjedna prije Vendinog trećeg rođendana i ona nije mogla biti s animatoricama u dijelu igraonice za 3+ već u kutku za malu djecu, s nama. Naravno, njoj nije bilo zanimljivo u tom kutku već ju je privukla penjalica u ovom dijelu za veće. Nakon toga, vidjela je i djecu kako crtaju pa je ona poželjela crtati, ali ni to nije mogla. Jer, došla je dva tjedna prerano.

Kako objasniti to djetetu od (skoro) tri godine?

I, uspijevala sam je svladavati i uvjeravati da tamo ne smije, sve dok se nije pojavila mama s jednim djetetom od otprilike godinu i pol. Ušetala je u taj dio igraonice za velike i otišla s djetetom do penjalice. Animatorice su vidjele da su tamo, i ništa nisu rekle. Nama su prethodno objasnile da tamo ne možemo. I, bilo bi mi razumljivo da je igraonica puna, no bilo je ukupno troje djece na dvije animatorice pa sam imala osjećaj kao da nas žele što prije otpratiti. Nakon što je Vendi razočarano počela plakati, shvatila sam da je vrijeme da odemo. Igraonica ima radno vrijeme od 10 do 13 pa od 16 do 19.

Nedostatci u sobi

Soba nije prilagođena malima, nema stepenicu za umivaonik, niti nisku vješalicu na koju dijete može objesiti ručnik. Pa, zbog nedostatka stepenice, ne može se samostalno posjesti na školjku. Možda to i nije toliki problem, ali kad imate trogodišnje dijete koje hoće sve samo, probajte mu objasniti da sad to tako ne može. Ipak, obje su bile oduševljene visokim krevetom koji je po potrebi postao trampolin, a od zabavnih sadržaja i dalje vodstvo imaju hotelski telefon, tipke na sefu, klizna vrata na ormaru i igranje u praznom koferu.

Snack za djecu

Ovo je nešto neophodno i definitivno jedan od najvećih pluseva ovog hotela. Mi smo navikli jesti više puta po malo i maloj je djeci teško objasniti da bi za ručak, kad su možda i umorni i nezainteresirani, trebali pojesti jer će večera biti tek u sedam. Tako da, popodnevni snack pravi je spas za gladne i odmorene malce. Definitivno, šteta je što je večera tek u sedam. Ne govorim samo iz perspektive nas koji smo u sedam u krevetu, nego iz perspektive nekoliko roditelja s kojima smo tamo pričali. Svi imaju istu priču, u sedam je prekasno za večeru. Sat vremena puno znači. I, onda kad u sedam dođete na večeru, već su sve hranilice zauzete, pa hodate po restoranu i nadate se da ćete ipak naći slobodnu hranilicu.

Prvotni entuzijazam, brzo se ispuhao

Krenuli smo s razmišljanjem kako smo rezervirali premalo noćenja i kako ćemo ipak ostati koji dan dulje. No, brzo smo od toga odustali.

Bazen nije za male, baterije na autima su prazne…

Možda, kad vam ne ide od početka kako ste zamišljali, onda vas ubode svaka sitnica. No, kad smo došli na bazen, shvatili smo da je to jedan mali bazen u kojem Vendi neće moći stajati, nema ni tobogančića po kojem bi se mogla spuštati i nije baš nikako prilagođen maloj djeci. No, nema veze, proveli smo malo vremena na bazenu, pa nam nije bilo bitno. Ali, zato imamo karting, idemo se voziti.

Tek za četrdeset minuta…

No, kad smo došli do dvorane za karting, shvatili smo da se vozni park sastoji od dva autića za najmanje koji se pokreću na odgurivanje, dva električna autića kojima su baterije prazne, iako je karting počeo raditi prije 10 minuta i dva velika autića koji su za nas ionako preveliki. Odustali smo od kartinga i otišli na napuhanac za skakanje i spuštanje, ali Vendi je ocijenila da je najbolja zabava, ipak, bacanje kamenčića u more.

Novi Vinodolski na jedan dan

Moje su uspomene za Vinodolski vezani za jednodnevne izlete i to su mi bili najljepši ljetni izleti. Odeš, okupaš se i vratiš se doma. I, naravno, izgoriš jer što ćeš se s dvadeset godina za jednodnevni izlet mazati kremom za sunčanje. Evo me sad, od travnja imam na sebi faktor 50 čim ujutro vidim sunce kroz rolete. 

I zato, su se i oni našetali

Zato sam i tijekom ovog spring breakea imala misiju prošetati po Vinodolskom od, do. Bacali smo kamenčiće, skupljali češere i gledali otočić s kapelicom i maštali o nekim novim putovanjima. Nas dvoje nismo, ovoga puta, imali priliku niti popiti kavu sami, ali nisu se u jednom trenutku htjele fotkati s nama, pa barem imamo fotku kao da smo bili sami. 

Disko zvijezda večeri

Ono što nam je ostavilo sjaj od ovog odmora, kao svjetla reflektora, disko je za djecu koji se svaku večer održavao u hotelu. Vendi i Galadriel nisu stale punih pola sata s plesanjem, a iduće jutro, čim je otvorila oči, Vendi je prvo pitala: “Hoćemo ići danas pesati?”

Plusevi obiteljskog hotela Lišanj

 • Udaljenost od Zagreba – sjednete, vozite se dva sata i tamo ste.
 • Ljubazno osoblje – simpatično i ljubazno osoblje dodatno uljepšava boravak, ali vidi se da je ljudi premalo.
 • Popodnevni snack – neophodan za one koji prespavaju ručak i već su premoreni kad je vrijeme za večeru.
 • Bazen s lopticama – treba li nam više?
 • Čistoća i urednost hotela i soba
 • Okolica hotela, betonska plaža, hladovina uz plažu.

Minusi hotela Lišanj

 • Kupaonica nije prilagođena manjoj djeci
 • Radno vrijeme zabavnih sadržaja je prekratko
 • Igraonica nije za mlađe od tri (i ne smiju je koristiti ako nisu navršili tri godine ni ako nema druge djece).
 • Unutarnji bazen nije prilagođen manjoj djeci.
 • Stepenice na terasi prema plaži nemaju zaštitna vrata i kud god krenete morate paziti na djecu i biti jako oprezni.
 • Ulazna vrata u sobu su izrazito teška i zalupe se munjevitom brzinom, mogu ozbiljno ozlijediti dijete.
 • Večera od 19 što je za malu djecu kasno.
 • Autići za karting se dulje pune, nego li koriste, ne mogu ni zamisliti može li se doći na red za vožnju kad je veća gužva u hotelu.

Iako nam je disko popravio sve…

Ne mogu reći da smo ostali razočarani, ali činjenica je da Lišanj ima mnoštvo nedostataka i četiri zvjezdice hotela Lišanj i Amarina osjetno se razlikuju. Ipak, sretni smo što smo imali priliku ponovno udahnuti miris mora, ubaciti koji kamenčić, okupati se u vodi koja se našla u rupama na betonskoj plaži. U iščekivanju novih odmora, vrtimo video najboljih trenutaka iz diska.