Ovo su stvari koje nosite i ne želim da vam trebaju

Nastavljamo putovanje i ovaj put pakiramo korisne stvari. Barem u ovom virtualnom obliku i s današnjom objavom. Budući da ću ja vaše godišnje odmore provesti u uredu, pripremila sam vam ono što će vam biti od pomoći ako putujete kao ja, ponekad nedovoljno pripremljeni. Ali, iskustvo me naučilo da se počnem pripremati i ništa ne zaboravljam. Jer, najčešće nemam baš ono što mi treba. I zato, nakon nekoliko putovanja sastavila sam si šalabahter što moram ubaciti u putnu ljekarnu i bez čega na put ne krećemo. Ako ste na plaži i čitate ovo, ne treba vas uhvatiti panika. Poslala sam poruku u svemir da vam ništa od ovoga ne treba, ali idući se put, za svaki slučaj, pripremite. Tako da budete bezbrižni.

Ovo je popis neophodnih stvari, a objasnit ću i zašto:

  • Sirup protiv bolova ili temperature
  • Toplomjer
  • Rehidromix
  • Pelene
  • Fiziološka
  • Sredstvo za dezinfekciju
  • Flaster i zavoj
  • Pinceta

Kad bol zagorča zabavu

Nas su bolovi snašli nekoliko puta tijekom naših obiteljskih putovanja. Jednom su u pitanju bili zubi, drugi put početak upale uha. Uglavnom, svaki put nešto toliko bolno da ometa ili zabavu ili san. Zato, bez paracetamola ili ibuprofena ne biste trebali ići na put. I, ako vam je apoteka preko puta, imajte na umu da bi vas temperatura ili bolest mogli snaći u večernjim satima. Ako djetetu znate i možete pomoći sami, zašto ne izbjeći odlazak na hitnu? Ispast će, vjerojatno, u nekoj verziji kako ovdje potičem samopomoć i odgovaram vas od odlaska liječniku. Ali, ako situacija nije ozbiljna i može čekati jutro koje će biti pametnije, mislim da je bolje zaobići bolnice.

Metode mjerenja temperature

Kad krenete naslanjati vanjsku stranu dlana pa unutarnju, pa usnice na djetetovo čelo. I kad krenete uspoređivati s toplinom vlastitog čela i čela ljudi oko sebe, shvatite da ste u problemu. Nemate toplomjer. Jer, sve ste uzeli, a toplomjer se nije sam pospremio. Poznato. Toplomjer je najbolji apaurin za roditelje. Ili će vas smiriti i reći vam da dižete frku bez problema ili će vam pokazati kako vaše čulo za temperaturu savršeno radi. I, da se nadovežem na odlomak prije, u nekim našim bolnicama u turističkim mjestima, kad dođete na hitnu s djetetom, daju vam alkoholni toplomjer i kažu vam da držite dijete pet minuta dok se temperatura ne izmjeri. Provjerena informacija iz prve ruke.

Rehidromix

Ovaj čarobni prah koji ublažava posljedice proljeva i povraćanja neka bude osnova vaše putne, ali i kućne apoteke. Mala djeca kod crijevnih viroza brzo dehidriraju. Ovaj će vam prah spasiti stvar i nadoknaditi sve izgubljeno povraćanjem ili proljevom, a organizmu neophodno. Rehidromix nije za male bebe pa u ljekarni provjerite koja je alternativa.

Pelene spašavaju stvari koje ne možete kontrolirati

Pa i ako ste ih kao mi odavno zaboravili. A, pelene su usko povezane s rehidromixom. Proljev je grozna stvar, ma koliko godina imali. Ali, ako vaše malo snađe ovo sra*e, olakšajte si posao pranja, čišćenja i presvlačenja tako da uvijek imate nekoliko pelena kraj sebe, barem dok ne prođe najgore razdoblje.

Fiziološka

Čarobna tekućina s kojom možete sve. Najvažnija je funkcija ispiranje nosa. No, postoje praktična manja pakiranja koja možete ponijeti sa sobom, nakapati oči, očistiti leće ili nešto treće.

Sredstvo za dezinfekciju

Pri tome ne mislim na dezinficijense koje svi mahnito trljaju po rukama nesvjesni da su oni nužno zlo. Jednom mi je prišla žena i pitala me imam li dezinficijens da joj posudim. Vidjela je da imam djecu pa je bila sigurna da ga imam. Malo mi je bilo neugodno jer ga nemam i nikad ga nisam imala.
Zapravo, pod sredstvom za dezinfekciju mislim na nešto poput spreja kojim se mogu dezinficirati rane i sluznice kad se razbije koljeno ili oguli koža.

Flaster i zavoj

Ja sam uvijek s mora nosila razbijena koljena ili opekline od meduza. Moja je mama imala ogromnu smeđu toaletnu torbicu u kojoj je bilo brdo zavoja i gazica. I, nikad mi nije bilo jasno čemu toga toliko. Ne morate nositi kao moja mama, ona ima profesionalnu deformaciju. Ali, jedan zavoj i jedna rola flastera te sterilne gazice ne zauzimaju mnogo mjesta.

Pinceta

Nemojte biti oni koji kozmetičke tretmane pincetom obavljaju na plaži. Jer, dobro je svjetlo pa se može. Mislim, možete, koga briga. Ako nekoga smeta, taj netko ima previše vremena u životu. Nego, nigdje nije veća vjerojatnost da će se netko našpranjiti, kao na putovanju. Na kraju krajeva, ako ste na moru, tu su ježinci.

Ovo je jedan mini popis neizostavnih suputnika, ako vi imate svoje neizostavne suputnike, molim vas da ih podijelite s nama u komentarima. 🙂