Svakodnevne potrošne stvari

Kad se opremate za rodilište i dane nakon poroda potrošnim materijalima, ako ste prvi put u priči, naći ćete se u potpunosti nepoznatom svijetu. Kakvo je ovo ili ono, možete saznati na svakom uglu interneta, ali dojmovi su često oprečni. I, što sada? Neke stvari kupite na slijepo, o ostalima se raspitate i na kraju, tek nakon što ih počnete koristiti, steknete vlastiti dojam o njima. Postoje stvari o kojima sam čula bezbroj dobrih dojmova i odlučila ih kupiti. Za svih šest čula sam uglavnom dobro i računala da neću pogriješiti. Ipak, neke su me očarale, a neke razočarale.

Promašaji

Chicco ulošci

Ako ste ikada bili trudni, sigurna sam da vam je netko preporučio ove uloške. Iskreno, ovi su ulošci korisni, otprilike, kao dnevni ulošci na prvi dan menstruacije. Malo je reći da sam napravila kaos zahvaljujući ovim ulošcima, a odabrala sam ih baš zbog preporuke. Iako, sad sam sigurna da je jedna moja čitateljica bila skroz u pravu kad je rekla da su loši. Uglavnom, odmah nakon poroda sestra mi je stavila dva uloška i mrežaste gaćice. Prošetala sam do sobe i legla. Dok sam shvatila da Galadriel još nekoliko minuta neće doći, odlučila sam otići do toaleta. Onog trenutka kad sam ustala iz kreveta, krv se slila niz moje noge, zaprljala mi čarape i papuče, a kako sam koračala do kupaonice, tako je krvavi trag ostajao za mnom po podu. Dakle, koliko god sam ih nosila, oni ne bi upijali sve. I koliko god sam ih često mijenjala, opet bi problem bio isti. Jedva sam čekala doći kući i staviti obične uloške. Dugi su, a uski i to što su uski, po meni, potpuni je promašaj. Osim toga, imam osjećaj da doslovno, upiju koliko i neki prosječni dnevni uložak, minimalno. Dakle, ako mene pitate, nisam našla sreću s njima, kao ni s Vir ulošcima koje sam koristila nakon prvog poroda.

BabyLove pelene vel. 1 (za novorođenče)

Već sam podijelila svoje mišljenje o Baby love pelenama. Znam da ih mnoge mame vole, meni su ovo jedne od najlošijih pelena. No, kako ih nisam probala u najmanjoj veličini, htjela sam im dati još jednu priliku.
Nažalost, ostala sam pri svom mišljenju da su ove pelene loše. Tvrde su, imaju neugodan miris, kako god ih namjestim, procure.

P.S. DM-ova linija ekološki prihvatljivih pelena mi je odlična! Tako da, njih bi, svakako, preporučila.

Pampers vlažne maramice

Iako su mi krpica i voda najbolje rješenje za čišćenje guze, nekada su maramice praktičnije rješenje. U rodilište sam ponijela Pampers sensitive vlažne maramice. Nisam bila svjesna što to smrdi, dok pakiranje otvorenih maramica nisam približila nosu. Čovječe, ovo smrdi, kao, ne znam… Smrdi, baš neki ružan miris. Zapravo, uopće ne volim kad maramice imaju miris, a ove nemaju miris, nego smrad.

Očaralo me:

BabyLove vrećice za izdojeno mlijeko

Kad sam se prvi put izdajala, DM još nije imao vrećice svoje robne marke. Tada sam, za one poznatih brendova izdvajala puno, puno, više novca. Sad su cjenovno dostupnije i kvaliteta im je odlična. No, ovog sam puta odlučila uštedjeti na vrećicama u potpunosti, donirat ću višak mlijeka u Banku humanog mlijeka pa ću svu potrebnu opremu za pohranjivanje dobiti od Banke. Osim toga, sigurna sam da će nekome moje mlijeko pomoći, jer čuvanje u škrinji i na poslijetku, bacanje, i nije neka sretna opcija. Odlično je kad djeca kasnije žele izdojeno mlijeko sa žitaricama ili u Smootihjima, što kod nas, naravno, nije bio slučaj.

Biobaza mast za njegu bradavica dojilja

Ova je mast odlična i neophodna svakoj dojilji. Također čula sam pozitivna iskustva s cjenovno još prihvatljivijoj DM-ovoj masti za bradavice. Biobazina je potpuno prirodna, ne mora se ispirati s bradavica prije dojenja i zaista pomaže ozlijeđenim bradavicama i brzo zatvara ragade. Osim toga, uvjerila sam se, odlična je za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa, u što sam se uvjerila na Vendi.

Avent jastučići za bradavice

Postoje aventovi jastučići za bradavice i svi ostali. Doslovno. Uvjerila sam se u to koristeći Aventove, a nakon njih još nekoliko jeftinijih opcija. Već sam jednom na blogu spomenula kako su upravo Aventovi jastučići za bradavice nešto u što se isplati uložiti više novca. Ugodniji su pod bradavicama, čvrsti su i dobro upijaju. Dakle, imaju sve što jastučići za bradavice moraju imati.