Popis aplikacija koje trebaju svakoj mami

Popis aplikacija na mom mobitelu nije se mnogo promijenio kroz godine. Zapravo, samo im je narastao broj i malo su se promijenili prioriteti. Ipak, sve mi olakšavaju život ili razonodu, a vjerujem da se mnoge nalaze i u vašim mobitelima.

Stocard

U onom životu prije njih dvije, nebitno je bilo koliko je velika ili mala torba, koliko je praktična ili nepraktična. Torba je morala odgovarati kombinaciji i to je bilo to. Za ostalo se snađeš. Isto je s novčanikom. Zapravo, moj je bio velik kao pola torbice sa svim karticama vjernosti koje sam otvorila i nikad iskoristila. Vremena su se promijenila, a s njima i prioriteti. Sad, uopće ne mogu zamisliti da imam veliki novčanik. Zapravo, ni ne nosim novčanik. Nego, gurnem nekoliko važnih kartica u neki džep jakne i bok. Ovo vam ne savjetujem, jer tako sam, ne znam kako ni kada izgubila Galadrielinu zdravstvenu. Možda sam je slučajno bacila jer mi ova plava izgleda kao članska iskaznica političke stranke. Nemam pojma. I, onda, dođem u DM, kupim osnovno, dakle, pola trgovine i shvatim kako mi je njihova kartica ostala kod kuće. Super. Ali imam mobitel i na njemu DM-ovu aplikaciju s karticom. Stvar riješena.

Sve na jednom mjestu

I, onda, uđem u Konzum, i shvatim kako mi je i ta kartica kod kuće. I, već sam skoro zaključila kupovinu na samoposlužnoj blagajni, kad mi zazvoni u glavi. Imaš app, mačko. Vadim mobitel, otvaram Stocard i skeniram karticu, 14 kuna popusta. Mrak. U svakom slučaju, ubacila sam u tu čuvenu aplikaciju sve svoje kartice pogodnosti koje nisam ni znala da imam. Praktično i jednostavno. Jer, navodno, mobitel uvijek imamo sa sobom. Evo, osim sada i svaki put kad ga zaboravim. Inače, sad ovo tipkam s pogledom na fontanu ispred džamije, dok Galadriel hvata svoj dnevni nap. Prešla je na jedno spavanje pa se sad i ja navikavam da više nemam dvije dnevne pauze od sat, nego jednu od sat, sat i pol. I, fotkala bih sve to, ali, zaboravila sam mobitel.

Aplikacija vaše banke

Ja si nekad zamišljam da živim u Švedskoj i da se sve u životu može plaćati karticama. Sjećam se kad sam bila prije sedam godina tamo. Čak se i u javnom toaletu provlačila kartica, odeš, platiš to što si popiškio zlatnom karticom i bok. I najskuplji espresso u životu, 32 krune, tamo sam platila karticom. Uglavnom, zapravo si teško mogu zamisliti život u kojem ne mogu baciti pogled na račun kad poželim i obaviti kupovinu online, utipkati OTP APPLI 1 ili 2 ili MAC i nastaviti rezati luk ili slagati veš. Ili, ne znam kako izgleda otići platiti režije u poštu ili gdje se već mogu platiti. Ako ste slučajno onaj tip, meni to ne treba, vjerujte, to je jedno olakšanje koje si morate priuštiti. Inače, Zagrebačka je banka donedavno imala odličnu, i skroz jednostavnu aplikaciju koju sam koristila bez razmišljanja. Onda, napravili su, ponosno, novu, i sad, trebalo mi je poprilično, previše vremena da se naviknem. Iskreno, loša je, ali dokle služi svrsi i radi, sretna sam što je imam. Ako ste mislili da je ta najgora, onda sigurno nikad niste vidjeli aplikaciju od HPB-a. Zajednički im je moto, zašto bi bilo jednostavno, kad može biti komplicirano?

INCY Beauty

Mislim da sve mame s dvoje i više djece dijele moju priču. Prvo dijete mažeš koječime, koristiš jednu kremu za lice, drugu za tijelo, treću za guzu, ovakvu kupku, onakvo ulje i čuda. Odjednom, tvoj ormar s kozmetikom i šminkom počne mirisati na baby puder. Onda, dođe drugo dijete, opereš ga sa sapunom i to kad stigneš, namažeš ga Niveom, ako se sjetiš i sve je u redu. Naravno, da ne govorim kako smo s Vendi prošli fazu atopijskog dermatitisa uz sve njege i mazanja, a s Galadrielom nismo imali tu fazu. Možda malo karikiram, možda ne, ovisno, koji dan me pitate. Ali sigurna sam u jedno. S vremenom, godinama i iskustvom shvatiš kako trackaš i mackaš po sebi čuda, kupuješ kupke, sapune i šampone, a da pojma nemaš što stavljaš na sebe. I, onda se malo presložiš i shvatiš da mnoge stvari nisu potrebne. Recimo, sjetila sam se kako sam Vendi mazala pelensko područje uvijek i pod svaku cijenu jer su me tako naučili u rodilištu i slijepo sam to slijedila.

A onda, malo se opustiš

S Galadrielom uopće nisam ponijela kremu u rodilište. Zaboravila sam, iskreno. I ona promotivna koju sam dobila u paketu za trudnice u DM-u tek je načeta, tako da ću je moći uskoro baciti. Doslovno, u godinu dana, možda smo pet dana ukupno imali potrebu njegovati guzu kremom i ublažiti crvenilo. Sve ostalo, riješilo se vodom i sapunom. Inače, kad instalirate ovu aplikaciju i počnete skenirati kozmetiku koju koristite, blago ćete se šokirati. Ipak, nije kraj svijeta, jer, kad malo bolje pogledate, većina proizvoda koja je široko dostupna na našem tržištu ima lošu ocjenu. Tako da, dobro ćete morati proučiti u aplikaciji koja je kozmetika s boljim i kvalitetnijim sastojcima dostupna na našem tržištu. U svakom slučaju, ako čekate pravi trenutak da počnete misliti što stavljate na kožu, mislim da ste ga dočekali.

Aplikacija za taksi

Jučer nisam bila u redu za benzin, a kako je krenulo, još malo i tekuće zlato će biti naziv za litru benzina, a ne majčino mlijeko. Nego, zagrebački je promet postao kao da litra benzina košta koju kunu, a kako ni tramvaji nisu najbolja opcija kad nekamo jurite, shvatila sam da je taksi postao najprihvatljivija opcija. Iako preferiram Cammeo, toliko je nedostupan, da sam u zadnje vrijeme prešla na Bolt. Doslovno, nijednom nam se nije dogodilo da Bolta nema, a s Cammeom sve je češći scenarij da se traži vozilo i traži i traži i tako možeš provesti vječnost.

Aplikacije za fotografije

Bilo da je riječ o uređivanju ili izrađivanju fotografija, aplikacije za fotografije su osnovni dio mojih mobitela. Za uređivanje fotografija koristim Lightroom, postoji besplatna verzija, a ona uz minimalnu mjesečnu naknadu daje mnogo više i zaista je odlična, jednostavna i čini čuda s fotografijama. Kad poželite spojiti više fotki u mozaik, otvorite GridArt i za čas imate sve na jednom mjestu. A ja sam onaj tip koji i dalje neumorno izrađuje fotografije, pa imam Cewe aplikaciju i napravim narudžbu za čas.
P.S. kad su videozapisi u pitanju, YouCut daje sve što vam treba da taj video izgleda onako kako ste zamislili. 😉

Htjela sam reći kako se moj mobitel poprilično promijenio otkako imam njih dvije

Zapravo nije, jedino što ja više nisam na svim fotkama, zapravo, rijetko sam na njima, ali, definitivno, aplikacije za uređenje fotografija najviše koristim.