Deset mjeseci testiranja

Deset je intenzivnih mjeseci iza nas. Deset mjeseci isprobavanja pelena. Doslovno, mogu reći da je Galadriel imala priliku isprobati skoro sve, ako ne i sve jednokratne pelene na našem tržištu. Možda su mi neke promaknule. No, ako jesu, to je zato što ih nisam pronašla ni u jednoj od trgovina, specijaliziranih trgovina ili ljekarna u kojima inače kupujem. Dakle, odlučila sam se na ovo veliko istraživanje nakon što sam kroz prvih nekoliko tjedana njenog života shvatila da se radi o zahtjevnoj guzi kojoj svaka druga pelena promoči. S Vendi nisam imala takvo iskustvo pa sam se držala nekoliko dobrih i sigurno provjerenih pelena. Nisam previše tražila niti istraživala. Nakon mjeseci isprobavanja i testiranja, pisanja bilježaka i brojanja koliko su nas puta izdale, donosim listu top pet pelena koje možete pronaći u trgovinama i ljekarnama. Za sve vas koje tek čekaju pelenske avanture ili ste na njihovom početku, za neke od pelena niste još ni čuli. No, to ne znači da su skuplje ili teže dostupne.

Bella Happy Bauerfeind

Ove pelene, uvjerljivo drže prvo mjesto. Njih smo potrošili već više stotina i zato zaslužuju prvo mjesto. Mogu se kupiti u specijaliziranoj prodavaonici Bauerfeind, a ovdje su prodajne lokacije (bauerfeind.hr). No, praktičnija i isplativija opcija je naručiti ih iz njihovog web shopa. Dostavlja ih Inter Europa i to je, po meni, jedini minus. Do sada, nijednom se nije dogodilo da je pošiljka stigla kad je isprva trebala. Jedan dan vam dođe poruka da će doći paket, onda se tri dana nitko ne pojavi i onda vas dostavljač nazove pet minuta prije pa, ako imate sreće, imate, ako ne, opet ćete čekati novu dostavu nekoliko dana. Poprilično kaotično, no, možete platiti pouzećem pa nemate brige. No, u web shopu su pelene često na akciji – 30 % pa se isplati napraviti veću zalihu. Također, možete naručiti veliko pakiranje koje dolazi u praktičnim kartonskim kutijama koje se mogu prenamijeniti za igru ili pohranu stvari.
Cijena jedne pelene je 1,56 kunu (bez popusta) za veličinu 4 maxi 8-18 kg.

  • Pelene su debele, mekane i bez pretjeranih boja i dodataka po njima. Nemaju neugodan miris i nikada nam nijedna pelena nije propustila. Bez problema, izdrže cijelu noć.

Trudi

Ove sam pelene probala zadnje. Žao mi je što ih ranije nisam probala. Oduševljena sam jer su izvrsne. Već nam ih je ranije pedijatrica dala promotivni primjerak, ali ih nisam dovoljno dobro doživjela. Sad sam ih naručila iz E-ljekarne, odakle inače naručujemo dječju kozmetiku i vitamine. Dostavlja ih DPD i to, najčešće, pošiljka stigne drugi ili treći dan od narudžbe. Kad su promocije, onda dostava zna trajati dan više, ali zadnji put se dogodilo da sam popodne naručila, a već mi je idućeg dana u podne dostavljač donio paket. Također, E-ljekarna ima povremeno akcije na dječju kozmetiku i pelene od 20 do 30 % pa se i tom prilikom možete osigurati većim zalihama. Ako se pretplatite na njihove novosti, bit ćete u toku s akcijama.
Cijena jedne pelene je 1,97 kunu (bez popusta) za veličinu 4 maxi 7-18 kg. A, ako naručite veće pakiranje dobijete gratis vlažne maramice.

  • Pelene su tanke i nevjerojatno mekane, nemaju po sebi previše boja i dodataka pa nema straha od alergijske reakcije na boju. Bez ikakvog su mirisa i nijedna nam pelena nije propustila. Sve su izdržale 12-satno Galadrielino spavanje tijekom noći.

Pampers premium

Ovo su pelene s kojima sam počela svoju pelensku karijeru i uvijek im se vratim, osobito kad je u pitanju 2+1 gratis akcija u DM-u ili Bipi. Zapravo, s njih dvije nam više nije toliko praktično otići u trgovinu kad god, pa više preferiramo online kupovinu. Ako ništa, radi se o nevjerojatnoj uštedi našeg vremena i živaca, razumijete me, zar ne? Pampers premium pelene su broj jedan u kategoriji pelena dostupnih u trgovinama. Također, spašava me DM-ova opcija narudžbe u obližnjoj trgovini. Sve što trebam naručim online i onda kroz tri sata mogu podići kupljeno na blagajni trgovine. Ta me opcija spašava hodanja po trgovini, što mi često s njima dvjema nije praktično.
Cijena jedne pelene je 2,26 (bez popusta u DM-u) za veličinu 4 9-17 kg.

  • Ove su pelene tanke i mekane, imaju trakicu koja poplavi kad je pelena mokra. Bez previše boja i šarenila po pelenama. Uvijek je naš izbor jer nikada nisu promočile i preživjele su sva cjelonoćna spavanja.

Huggies

Ove sam pelene kupila na nagovor prijateljice. Rekla mi je, kad sam joj se požalila kako Galadrieli promoči svaka pelena, da su ove njen favorit. U Kauflandu često znaju biti na ozbiljnom popustu pa se isplati pratiti ponudu.
Cijena jedne pelene je 2 kune (bez popusta u Kauflandu) za veličinu 4 8-14 kg.

  • Ove su pelene srednje debljine, njihov je čičak drukčiji od svih ostalih. Naime, dok su na svim pelenama trakice za lijepljenje rezane ravno ili cik-cak, ove su zaobljenog oblika. Osim toga, imaju veseli print po sebi pa, ako izbjegavate nepotrebne boje, onda ove pelene nisu opcija za vas. Iako, uvijek razmišljam koji je smisao tih uzoraka po pelenama, možda da ne mislimo o onom što smo namirisali u njima? 😀 Ove su nam pelene promočile jednom tijekom dana kod obilne stolice i jednom kad je noć odlučila provesti na cici.

Violeta

Violetu sam s Vendi počela koristiti pred kraj njene pelenske avanture. Nikada nas nije razočarala. Iako su i one Violeta u ljubičastom pakiranju double care odlične, još su bolje cotton diapers u bijelom pakiranju.
Cijena jedne pelene je 1,78 (bez akcije u DM-u) za veličinu 4 7-18 kg.

  • Ove su pelene debele i mekane, nemaju pretjerano mnogo boja po sebi i miris im je ugodan. Također, i one znaju biti na akciji 2+1 u DM-u i Bipi pa ih se isplati kupovati u većim zalihama. Jednom su nam nekoliko puta kod obilnijih stolica promočile, ali noć su izdržale bez problema.

Dobra ponuda

Na našem se tržištu mogu naći kvalitetne pelene. Iako velika većina nas roditelja gleda kako uštedjeti na pelenama, kupovina jeftinijih pelena često ispadne skuplji sport. Osim što su mnoge krute, s grubom gumicom, izazivaju iritaciju, imaju čudne pa čak i užasne mirise ( dok su neiskorištene), ispadnu skuplje od onih “skupih” na akcijama i popustima. Ovih pet odabrala sam nakon mjeseci isprobavanja pelena i iskreno bih vam preporučila da ih isprobate, osobito one koje još niste imali priliku probati. Jer, male guze zaslužuju najbolje.

Vendi u kutiji za pelene