Trudnoća

Dobit ćemo pojačanje.

Pojačanje u vidu pojačanog nespavanja, pojačanog boravka kod kuće i intenzivnog ponavljanja gradiva o presvlačenju pelena.

Za mene, konkretno, slijedi razdoblje pojačane nemogućnosti zapošljavanja (jer, što više male djece imate, to ste manje konkurentni na tržištu rada).

Ali, dolazi i razdoblje pojačane neobjašnjive ljubavi, sreće i povremenog propitivanja: “Što nam je ovo trebalo?” 😀

Mali trbuh – moj standardni problem

Prošlo je već puno mjeseci. Sutra je ravno 30 tjedana. Čekali smo da mi se bar malo vidi trbuh da se možemo pohvaliti. Iskreno, za potrebe snimanja videa, malo sam ga napuhala i nisam išla piškiti da izgleda veće.

A rekli su mi da će mi u drugoj trudnoći biti veći trbuh. Pa, iskreno, skroz su pogriješili.

Svaka je trudnoća drukčija

Ova je trudnoća skroz drukčija od one s Vendi. U ovoj ću u idućim tjednima napisati malo više nego li u prvoj. Iako, nemam pojma gdje mi je nestalo trideset tjedana života, gdje su proletjeli, odletjeli.

Imam više iskustva, imam boljeg (da ne kažem normalnijeg) liječnika pa mi pregledi nisu stresni. Ipak, situacija je potpuno drukčija, trudnoća nije označena kao visokorizična. No, živimo u svijetu pandemije i potresa, ostala sam bez posla, a novi nisam dobila. Ali, zato, svaki put kad sam na razgovoru za posao, u finalnom krugu rekla da sam trudna, lijepo su mi se zahvalili.

Bez trudničkih želja

U ovoj trudnoći nemam trudničkih želja, kao u prvoj. Imam deset kilograma više, dok sam s Vendi u trideset tjedana dobila oko pet kilograma. Imam manji trbuh, ali šire bokove. Promjene na tijelu, ovoga su puta nešto drukčije.

Pisat ću o mnogo toga, uspoređivati neusporedivo – prvi i drugi put. Pripremit ću sobu za novog člana obitelji i ponovno se vratiti na Montessori od početka, od prvih mobila, igračaka i aktivnosti.