Knjige u krošnjama na Ribnjaku

Pregršt je događaja za djecu ovih dana u Zagrebu, jedan od njih je festival Knjige u krošnjama. Željela bih uvijek izdvojiti ono najbolje što vam je ponuđeno, ali vremena su se promijenila i dok u drukčijim godinama, pandemije, gotovo nigdje nije bilo gužve. Danas, nerijetko atmosferu zna narušiti gužva. Primjerice, bile smo prošli petak na otvorenju Muzze, tjedna znanosti koji je sam po sebi sadržajno fantastičan, ali bila je takva gužva da je bilo kaotično. Uz to, sve je bilo smješteno u paviljonu na Velesajmu koji je sam po sebi zagušljiv pa je dojam svega mnogima na kraju, nažalost, bio narušen.

Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade

Knjige u krošnjama odlično su zamišljene, boravak na otvorenom, uz alternativu na zatvorenom za većinu događaja, ako bi iznenadila kiša. Osim toga, program je bogat, raznovrsan i kvalitetan. Većina sadržaja je besplatna, a neke se predstave plaćaju tek nekoliko eura po osobi.

Naš prošlogodišnji susret s prvim Knjigama u krošnjama

Prošle smo godine otišli na Zalogaj palačinke, zalogaj slikovnice s Jelenom Pervan. Bilo je to jedno intenzivno iskustvo za Vendi jer i danas, svaki put kad prođemo kraj Ribnjaka sjeti se kako je tamo teta s palačinkama čitala priču. I ove je godine Jelena Pervan sa svojim palačinkama tamo, a više detalja možete pronaći na rasporedu.

1. Izlet do Ribnjaka

Mnogi nisu na Ribnjaku bili jako dugo i ovo je odlična prilika za posjetu. Primjerice, nama je Ribnjak blizu, ali gotovo nikad usput i stvarno rijetko odlazimo tamo, a idealno je mjesto za predah od gradske gužve.

2. Boravak na otvorenom

Htjeli ili ne, još ćete se usput zadržati u parkiću na Ribnjaku. Iskreno, na sadržaju parkića treba poraditi, isto kao i na održavanju parkića. No, to vaše male neće omesti da se dobro provedu.

3. Kvalitetan sadržaj za djecu

Pričanje, čitanje, slušanje i radionice. Ove je godine festival Knjige u krošnjama iznimno raznovrstan i bogat sadržajem za sve. Od onih najmanjih, pa do djece školskog uzrasta.

Vidimo se na Ribnjaku! 🙂