Naša priča o bojama

Zamislite, imate tri, četiri ili sedam godina i netko vam napravi krila koja bacaju sjene u raznim bojama. Stavite ih na leđa i, koliko jako trčite i skačete od sreće? Znam, najjače. Vendi je zadnjih mjeseci jako zainteresirana za boje. Imali smo fazu da je htjela sve što je ružičasto. Jedno me jutro tražila da joj dodam čašu “ona duta”, shvatila sam da traži žutu. Dala joj žutu i pokvarila čitav dan. Znate zašto? Galadriel je dobila rozu. A “ona duta” je zapravo bila roza. Ne ponovilo se.

Imenujemo boje

Nastojimo uvijek imenovati predmet i njegovu boju koju koristimo. Primjerice, plavi tanjurić, zelena žlica, bijeli ručnik… Tako se svakodnevno susrećemo s nazivima boja. A, sad, kad je sve više zanimaju boje, već barata nazivima, samo ih još mora povezati s pripadajućim bojama.

Krila 3+

Čim nam je došla zadnja pošiljka pelena, znala sam za što ću iskoristiti kutiju u kojoj su bili paketi. Samo su mi još nedostajale folije. Okrenula sam isprva trgovine u kojima kupujem sve i svašta za izradu aktivnosti i igara, ali nisam našla ništa odgovarajuće. I, već sam gotovo odustala i odnijela kutiju u kantu za papir, a onda su mi se našli na putu. Bio je to omot s prozirnim košuljicama u boji. Crveni, plavi, žuti, zeleni.

Prozirnost

Folije kakve sam vidjela na Pinterestu kod ljudi koji su izradili slična krila, mogu se nabaviti na Amazonu, ali činile su mi se skupe pa sam odlučila dati priliku košuljicama za papir.

krila i vendi
Folije u bojama

Izrada

Krila sam izrezala iz jednog velikog kartona, čak sam napravila i malo prevelikih dimenzija pa su spretna samo za kretanje po širokim površinama, ali to Vendi za sad nije bio problem. Izrezala sam rupe u kartonu i na njih nalijepila (vrućim ljepilom) folije.

Gumice – naramenice

Najjednostavniji način nošenja krila su naramenice od gumica za gaće. A, kao završni tač, dodala sam ticala napravljena od plišane žice.

Za sunčanih dana

Zabava je zagarantirana za sunčanih dana. Ako naiđete na više vrsta ovakvih košuljica, uzmite one tanje, prozirnije i one s intenzivnijim bojama. Moram priznati, imali smo ovakva krila i prošle godine, ali ne da ih nije htjela obući, nego ih nije htjela ni pogledati. Tako da, ova je zabava namijenjena za one koji su spremni surađivati, negdje od treće godine na dalje. Vendi ih sad stavi, pa trči i viče: “Vidi mama, ja sam reptil!” – Leptir! “Lepiiir” – Leptir! “Teptir!”.

krila u bojama