Amazinga Gala i Vendi

Ako ćemo jednom riječju, nedostaje preciznost

No, krenimo redom. Bili smo dvaput u Amazingi, prvi put se samo Vendi amazingirala jer sam bila sama s njih dvije, a drugi smo put išli u punom sastavu pa smo se izmjenjivali, malo je tata čuvao cure, malo mama i svi smo imali istu namjeru, zabaviti se.

Prvi dojam

Na prvu, ostale smo oduševljene. Neću reći zadovoljne, jer, ako pitate Vendi, ona nije nikako zadovoljna što je morala ići doma. Sat zabave završio je suzama i neumornim ispitivanjem kad će ona opet ići skakati. U Amazingi ima zabave za svakoga i tu nema riječi. Ipak, mnoge su stvari ostale nedorečene i to nas je prilikom drugog posjeta razočaralo.

Mini kids

Tako se zove paket koji smo uzeli jer je namijenjen djetetu u pratnji s roditeljem u dobi od dvije do šest godina. Ovaj paket uključuje kompleks Soft play i Mini Ninja Course. Djevojka na ulazu, objasnila mi je da mogu i ja s Vendi na atrakcije, ali da trebam protuklizne čarape. Čarapa im ne manjka i za 20 kuna bit ćete osigurani od proklizavanja. Prilikom prvog posjeta vrijeme nam je proletjelo na trampolinu i na Soft playu jer dok je otkrila tobogan, više joj ništa nije trebalo. Tako smo prvi put skroz zapostavile Mini Ninja Course.

Vratit ćemo se opet, idući put ide i tata

Tješila sam je dok je ona neumorno ronila suze na povratku kući sve dok nije zaspala negdje na Vukovarskoj. Premorena, oduševljena, puna dojmova. Baš sam i ja jedva čekala da se ponovno, kako bi Vendi rekla “si kupa” (svi skupa) vratimo.

Petak, dan za drugi susret, vrijeme za Ninje

U petak je Vendi, konačno, srce bilo na mjestu, vratili smo se u Amazingu. I evo nas, opremljeni protukliznim čarapama, objašnjavamo tati gdje je što.

Mini Ninja Course

Idemo nas dvoje, pomoći ću ti. Reko joj je Mato dok je ona već veselo trčkarala prema kompleksu.

Naime to je kompleks sa žutim toboganom do kojeg se morate popeti kroz nekoliko razina. Nema ljestvi ili penjalica, već su napravljene “mreže” od širokih guma kroz čije se rupe privlačite i penjete na višu razinu. Riječ je o tri razine mreža kroz koje se morate privući i popeti da biste došli do idućeg kata na kojem su prepreke. U redu, ovo je zahtjevno za male, ali nije neizvedivo uz pomoć roditelja. Ionako imamo protuklizne čarape da bismo se s njom penjali. Galadriel i ja ostajemo u lopticama, Mato odlazi s Vendi gore.

Ne gospodine, vi tu ne smijete biti!

Viče odozdo djevojka koja tamo radi. Mato zbunjeno pita:”Tko ja?”

“Da, morate sići, vi ne smijete gore.”

OK, možda misle da je pretežak, pitat ćemo smijem li ja s njom gore.

– Ne, odrasli ne smiju.

Ali, rečeno nam je na ulazu da možemo kupiti čarape i ići s djetetom na atrakcije.

– Ne, ne smijete ovdje.

Ali, ona ima 50 kila, nastavlja Mato uporno pokazujući na mene.

–  Ne. Odlučna je djevojka koja tamo radi.

OK ovo baš nije u redu jer onda napišeš da Mini Ninja Course nije za djecu od dvije godine, već za djecu od četiri, pet. Ili, staviš ograničenje težine i pustiš perolake roditelje da se popnu.

Vraćamo se na Soft play. Tamo smijemo s njom. Mato se ovoga puta popeo, a G. i ja smo ostale dolje u zabavnom kutiću. Djevojka i dečko koji rade tamo stajali su u blizini i pričali, gledala sam neke roditelje kako se spuštaju s djecom niz tobogan i zabavljaju.

“Oprostite što vas prekidam. Našeg tatu zanima, smije li se spustiti niz tobogan?

– Smije. Ne. (Odgovorili su u isto vrijeme.)

On, koji je rekao da smije, u čudu je pogledao nju.

– Penjati se smije, ali ne smije na tobogan. Objasnila je djevojka.

Mhm. (?!?!?)

Nije mi bilo jasno zašto sad ne smije, a kad si se prije nekoliko minuta dugi spuštali i vidjeli su ih, nisu ništa rekli.

I tako, ostali smo bez Ninja Coursa i na pola imali Soft play.

I, zapravo, ništa od toga ne bi bilo problematično da su pravila jasna

Ninja course ne mogu svladati djeca od dvije, tri godine, već je to za, otprilike, petogodišnjake.

Roditeljima, realno, čarape za Soft play nisu neophodne.

Na tobogan roditelji ne smiju ili bi trebalo staviti ograničenje po težini.

Osoblje bi trebalo biti educirano o svim atrakcijama ili upućeno da pita nadležne, ako ne znaju odgovor na pitanje.

Ili, jednostavno, dovoljno je upotpuniti pravila na stranici i pored atrakcija.

Nerealizirane Ninje utjehu su našle…

U vožnji autićima i to je tati bilo nezaboravno iskustvo jer do sada nije imao priliku sjediti s ovakvom vozačicom.

Za sat vremena potrebno je izdvojiti 50 kuna ili 80 za dva sata Mini Kidsa. No, budući da dijete niže od, otprilike 110 cm i ne može svladati Mini Ninja Course, mislim da bi bilo u redu dati popust ovisno o visini.

U svakom slučaju, ako se odlučite za odlazak s malim djetetom u Amazingu, imajte ove nedostatke na umu. I, naravno, zabavite se!

Amazinga autić